Databases

Op deze pagina kan u links vinden naar data die relevant is voor het mariene ruimtelijke ordeningsproces. In de toekomst zal er een database zijn met data die specifiek gerelateerd is aan de exclusieve economische zone (EEZ) van Suriname.

OBIS Seamap, Ocean Biogeographic Information System Spatial Ecological Analysis of Megavertebrate Populations, is een online database met ruimtelijke referentiepunten,waarin mondiale observatiegegevens zijn samengebracht over zeezoogdieren, zeevogels, zeeschildpadden en roggen en haaien die wordt onderhouden door Duke University. Deze link verwijst naar een serie gegevens van Frans-Guyana.

OBSENMER is een samenwerking van 34 instellingen om observaties van burgerwetenschappers op zee in kaart te brengen. Frans-Guyana gebruikt ook dit instrument om gegevens te verzamelen en de intentie is om dit mogelijk ook te gebruiken voor observaties in Suriname.

De Conservation Planning Database bevat momenteel 163 wetenschappelijke artikelen die beoordeeld zijn door vakgenoten over 155 systematische planningsexercities voor mariene behoud van overal ter wereld..

 

 

 

All Logos EU MSP NoPAC