Online hulpbronnen

Op deze pagina vindt u links naar online hulpbronnen die te maken hebben met mariene ruimtelijke ordening of mariene wetenschappen:

  1. Marine Ecosystems and Management (MEAM) lijst met trainingsmogelijkheden en UNEP oceaan data verschaft hulpbronnen voor mariene ruimtelijke ordening, educatie, milieueffectenrapportage, etc.
  2. Het rapport van de Workshop "Marine Spatial Planning and Decision Support Systems in the Wider Caribbean" welke werd gehouden op 5 november 2017 in Merida, als speciale zitting van de GCFI 70th Annual Meeting.
  3. In het oplossingen gedeelte van de website Panorama oplossingen voor een gezonde planeet is er een hulpmiddel dat de relaties laat zien tussen de verschillende hulpmiddelen die worden gebruikt voor effectieve mariene zonering. Voor interessante oplossingen kunt u verder kijken in het mariene en kust gedeelte van deze inspirerende website die gericht is op oplossingen.
  4. Op de website van de Unesco Internationale Oceaan Commissie (IOC) is er een gehele sectie gewijd aan mariene ruimtelijke ordening (MSP). De status van deze processen in de wereld evenals trainingsmateriaal kunnen hier gevonden worden
  5. Kijk ook naar de World Database on Protected Areas voor informatie over mondiale bescherming van het mariene gebied.
  6. Wanneer wij het deze dagen over de oceaan hebben, kan het onderwerp van vervuiling niet buiten de deur worden gehouden. Bezoek daarom de volgende website voor de Global Partnership on Marine Litter Caribbean hub.

 

All Logos EU MSP NoPAC